Šišanje kose

Šišanje kose , HAIRCUTTING

Jedna od najtraženijih usluga u frizerskim salonima je šišanje kose.

Za kvalitetan pristup i razumevanje klijenata prilikom skraćivanja kose neophodne su veoma dobro uvežbane veštine frizera, da proceni kakav oblik lica imate, da li mogu Vaše želje da se usklade sa realnim stanjem kose. Retka, tanka, gusta, debela dlaka-kosa imaju, svaka svoja ograničenja, prilikom izbora frizure koju će frizer kreirati.

Stoga je potrebno odraditi temeljne konsultacije pre svakog šišanja. Mnogo puta se dešava da frizer u brzini posla ne posveti dovoljnu pažnju klijentu i ne odradi temeljan dogovor, pa se javljaju nezadovoljstva izvršenom uslugom.

Činjenica je da velika većina žena i devojaka na ovim prostorima voli dugu i extra dugu kosu, pa je ne šišaju redovno. Takve kose se prepoznaju po vrlo lošim i ispucalim krajevima pa čak i čitavom dužinom kose koja je oštećena korišćenjem vrućih alata poput fena, prese, figara i konstantnog feniranja prilikom svakog pranja.

Redovna farbanja mogu da doprinesu oštećenju  kose, ali kada se dođe do momenta šišanja tih loših delova, nastaje kvalitetna debata.

Zašto klijenti najčešće žele da se šišaju?

Prvi razlog je skraćivanje ispucalih krajeva 1-2 cm, takozvano higijensko šišanje, koje, ako se radi redovno između 30-60 dana daje kosi kvalitetan i zdrav izgled.

Drugi razlog je modno šišanje kose koje rezultira promenom stila, malim ili velikim iskoracima ka trendovima koji su lični ili globalni, i podstiču Vas da uživate u praćenju mode.

Prilikom šišanja kose frizer može da koristi razne alate za skraćivanje kose – od makaza za precizno šišanje, makaza za proređivanje-tanjenje kose, šišača za kosu (žilet), makaze za klizno šišanje…itd.

Često nam se desilo da kada izvadimo neke od makaza iz našeg velikog asortimana, klijenti odreaguju negativno jer, zbog prethodnog lošeg iskustva, ne žele da se šišaju ponovo tim makazama. Naš odgovor na ovakvu reakciju je uvek usmeren ka znanju i profesionalnom pristupu, tako da nisu problem alati koje se koriste, već znanje i tehnike majstora -frizera koji ih sprovodi.

Pravilan postupak prilikom šišanja kose u profesionalnim salonima bi podrazumevao:

  • Konsultacije, dogovor o svim modnim detaljima i dužini
  • Odabir modnog pravca i kompenzovanje nedostataka na kosi i licu ako ih ima
  • Pranje kose uz odgovarajuću kozmetiku prema tipu kose i zahtevima same frizure
  • Tretiranje kose regeneratorima ili pakovanjima prema tipu kose i zarad zdravog izgleda
  • Šišanje na mokroj kosi 80-90%
  • Sušenje kose sa ili bez feniranja i imitiranja kućnih uslova sušenja i klijentove svakodnevice
  • Dorađivanje na suvoj kosi 10-20%
  • Finalno stilizovanje uz savete kako sami da održavaju frizuru kod kuće i koje preparate da koriste

Činjenica je da, ako se redovno farbate i fenirate ,a ne negujete Vašu kosu redovno, šišanje će biti češće isključivo zarad zdravlja krajeva Vaše kose a manje zarad modnog stila.

#šišanje #šišanjekosebeograd #frizerskisalon #najbolješišanjeubeogradu #ženskifrizer #muškifrizer #modnošišanje #najboljifrizerubeogradu #preciznošišanje

Podelite ovaj tekst
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Scroll to Top