Farbanje izrastka

Farbanje izrastka , HAIR DYEING

Jedna od najčešćih usluga u frizerskom salonu jeste farbanje izrastka. Stoga, hajde malo da pojasnimo kako mi frizeri vidimo taj, za naše mušterije, jednostavan rad.

Izrastak na kosi se smatra pravilnim do 2cm dužine od korena. Sve više od toga, nas frizere poziva da primenimo drugačije tehnike farbanja. Da pojasnimo – prva 2cm su kosa koja je još uvek mlada i nije formirala svoj keratinski omotač u punoj snazi.

Zdrava je i blizu je koži glave i na njoj ćemo moći da dobijemo, bez problema, skoro bilo kakav rezultat koji zamislimo. Sve duže od ta 2cm kose od korena, čak i ako nikad nije bilo farbano, poziva nas da imamo tzv. dualne aplikacije boje za kosu i različite koncetracije i mikseve boja.

Da bi farbanje izrastka na kosi bilo uspešno izvedeno, potrebna je preciznost, kvalitetna receptura – mešavina boje i dovoljna količina proizvoda.

Najvažnije je ko vam nanosi boju. Frizer mora da ima znanja o kvalitetnom nanošenju boje na izrastak u dovoljnoj količini i da ne razvlači i prefarbava delove kose koji su već prethodno farbani. Pravilan rezultat se ogleda u savršenom utapanju tog izrastka sa ostalom bojom na kosi.

Prilikom konsultacija, pre samog čina farbanja,treba imati u vidu različite tipove kože, skalpa i potencijalne osetljivosti ili alergološke reakcije klijanata i u skladu sa tim, primeniti zaštitne tonike za skalp i kožu oko linije rasta kose koje svaki frizerski salon u današnje vreme treba da koristi u radu.

Vreme delovanja nakon nanošenja farbe za kosu, kao i kontrola i utapanja boje sa ostatkom na dužini je u okviru frizerske procedure gde je frizer zadužen da isprati process do kraja. Prerano pranje kose i skidanje boje, kao i predugo držanje boje, može da rezultira neadekvatnim rezultatima koji moraju da se dorađuju i prepravljaju.

Uz ovo dodajemo da obnavljanje, tj. osvežavanje boje na ostatku dužine, se nikada ne radi sa istom permanentnom bojom koja je korišćena na korenu, već se formula prilagođava ili se koristi drugačiji tip polu-trajnih boja.

Finalno, nega je nezaobilaznio deo u procesu bojenja kose i naša preporuka je da se ona uvek maksimizira i da joj se posveti kvalitetno vreme.

U #hazzhair frizerskom salonu, konsultacije su besplatne i one su prioritet pre svakog rada. Koliko god da je frizerska kozmetika važna za dobijanje vrhunskog frizerskog rezultata, znanje frizera je bitnije, jer bez dobrog znanja o samim procesima rada, vrhunski rezultat će izostati uprkos najboljoj frizerskoj kozmetici.

Podelite ovaj tekst
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Scroll to Top