Balejaž tehnika farbanja kose

Balejaž farbanje kose Balayage hair color

Balejaž jeste jedna od najčešćih i najtraženijih tehnika farbanja kose u frizerskom salonu. Balejaž je tehnika posvetljivanja određenih delova kose da bi se postigao fashion efekat ili kompenzovali određeni elementi lica. Postoje različiti tipovi balejaž tehnika koje mogu više da istaknu boje oko lica, tj. da uokvire lice svetlijim nijansama, nežnije forme koje će dati svetlinu kroz čitavu kosu, kao i jake i intenzivne tehnike sa vrlo svetlim bojama na dužini i krajevima kose, dok je koren prigušen u prirodnim ili čokoladnim pastelnim nijansama.

Ujedno, balejaž nije tehnika farbanja kose namenjena samo za posvetljivanje. Ona se koristi kada postoji previše jakih svetlih delova na kosi da bismo vratili prirodnost ili postigli tamniju nijansu i bolje utapanje svetlog i tamnog. Takvu tehniku nazivamo kontra balejaž.

U frizerskom salonu #hazzhair ogromnu pažnju posvećujemo stanju same kose pre i posle izvođenja balejaž tehnike. Kompletan set proizvoda za zaštitu kose i kože glave se koristi kao priprema same tehnike, dok se u proizvode uključuje plex-bonding tehnologija tipa Olaplex, Fibreplex da bi vlakna u kosi ostala maksimalno sačuvana a kosa i dalje imala kvalitet, snagu i sjaj.

Balejaž tehnika farbanja kose najbolje oslikava tehniku slobodne ruke frizera koji je kvalitetno obučen i osposobljen da pruži personalizovanu uslugu svakom klijentu. U našem frizerskom salonu provodimo dosta vremena usavršavajući sve tehnike, kao i balejaž tehnike farbanja kose.

Prednost balejaž tehnike je da kada se kvalitetno odradi, ona traje više meseci do godinu dana, uz održavanje nijanse posvetljenih delova na dvomesečnom nivou. Razlog tome je nepostojanje oštrih prelaza iz tamnog u svetlo i  svetlog u tamno nego su prelazi utopljeni i imaju savršenu tranziciju.

Pod zahtevima za balejaž tehniku mogu se sresti različiti nazivi koji finalno slično mogu izgledati – #ombre, #sombre, #babylights, #highlights, #airtouch. Svi navedeni nazivi se u rukama pravog umetnika mogu kombinovati, a to je ono što mi u #hazzhair frizerskom salonu najbolje radimo. Pružamo Vam vrhunsko farbanje kose, personalizovanu uslugu prema Vašem tipu lica i obliku glave, sve to uz kvalitetnu negu pre i nakon izvođenja tehnika.Važno je da u svakodnevnom održavanju kose koja je posvetljena balejaž tehnikom redovno koristite kompletan set tretmana koji podrazumeva kvalitetne preparate za tretirane kose, šampone, maske, leave-in kondicionere, zaštitna ulja, zaštitne sprejeve za vruće alate, kao i kompletan sistem nege prilagođen kućnoj upotrebi i u frizerskom salonu.

#balejaž, #farbanjekose, #blajhanjekose, #ombre, #sombre, #meliranjekose  #balejažboja

Podelite ovaj tekst
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Scroll to Top